PERSBERICHTEN

Persbericht 30 juni 2017

Genomineerden Pier de Boer-prijs 2017 bekend!
Bewegen verbetert de gezondheid, geeft plezier en verbindt mensen. Bewegen is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een verstandelijke beperking bewegen minder dan mensen zonder beperking. Daarom reikt SPZ in 2017 de Pier de Boer-prijs uit aan het beste project dat mensen met een verstandelijke beperking onbeperkt actief laat zijn. De beoordelingscommissie van de Pier de Boer-prijs maakt vandaag bekend welke drie initiatieven zijn genomineerd voor de Pier de Boer-prijs 2017. Wie van de genomineerden uiteindelijk de prijs wint, maakt juryvoorzitter Jan de Vries bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Huis ter Heide op 28 september 2017.

Genomineerden
• De Brug provincie Groningen - Opzetten van een structureel aanbod voor mensen met een meervoudige beperking bij sportaanbieders
De Brug provincie Groningen wil met het ontwikkelen van een aantal producten, handvaten ontwikkelen voor het opzetten van een structureel aanbod voor mensen met meervoudige beperkingen. Met deze producten zijn sportaanbieders en buurtsportcoaches in staat om sportaanbod op te starten voor mensen met een matige of ernstige meervoudige beperking.
• MEE Rotterdam Rijnmond - SportMEE
Het project SportMEE van MEE Rotterdam Rijnmond heeft tot doel mensen met een beperking toe te leiden naar een passend (structureel) sport- of beweegaanbod. Daarbij wordt uitgegaan van hun persoonlijke wensen én behoeften. Dat kan zijn op lichamelijk en cognitief vlak, maar ook op bijvoorbeeld financieel gebied.
• Zelfregiecentrum Nijmegen - Kiek ons goan, onbeperkt gezond in Nijmegen
Zelfregiecentrum Nijmegen richt zich met haar project Kiek ons goan op het verbeteren van leefstijl van mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen in twee wijken in Nijmegen. Zij heeft tot doel om bewegen zoveel mogelijk te integreren in het dagelijks leven om daarmee structurele en duurzaam verandering te verwezenlijken.

Pier de Boer-prijs
De Pier de Boer-prijs is een initiatief van Stichting SPZ. Het doel van de prijs is vernieuwende projecten voor mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren om mede daardoor een bijdrage te leveren aan het welzijn van de mensen met een verstandelijke beperking. Één keer in de twee jaar reikt de stichting de prijs uit, elke twee jaar wordt een nieuw thema vastgesteld voor de prijs. De winnaar van de Pier de Boer-prijs ontvangt een geldbedrag van €30.000,- en een beeld, de overige twee genomineerden ieder €10.000,--.

PERSBERICHT 25 april 2013
Pier de Boer-prijs 2013 voor ABCDate!

PERSBERICHT 21 februari 2013
Genomineerden Pier de Boer-prijs 2013 bekend

PERSBERICHT 22 mei 2012
Dien uw project in voor de Pier de Boer-prijs 2013

PERSBERICHT 12 mei 2011
Best Buddies wint Pier de Boer-prijs 2011

Persbericht Maart 2011
Genomineerden Pier de Boer‐prijs 2011 bekend

PERSBERICHT_Mei_2010.pdf
Heeft u het idee dat €50.000,- waard is?

PERSBERICHT_14_januari_2010.pdf

Pier de Boer-prijs 2011 in teken van informele zorg en vrijwillige inzet

PERSBERICHT_23_april_2009.pdf

Project Multi Sensory Story Telling wint Pier de Boer-prijs 2009

PERSBERICHT_Utrecht 6 april 2009.pdf

Fusie Stichting tot bevordering van sociale en pedagogische zorg op Protestants Christelijke grondslag en de Nederlandse Stichting voor sociaal-pedagogische zorg.

PERSBERICHT - Utrecht 26 februari 2009 - stichting SPZ

Genomineerden Pier de Boer-prijs 2009 bekend